На Хмельниччині керівник благодійної організації, що займається наркозалежними, сам займався розповсюдженням психотропних речовин

Забирали ліки у наркозалежних та продавали їх іншим наркоманам: на Хмельниччині викрили злочинну групу

2080

Злочинну групу, що орудувала з продажем  синтетичного наркозамісного препарату, викрили на Хмельниччині. Шестеро її учасників налагодили протиправну схему з продажу препарату “метадон”, інформує прес-служба обласної прокуратури.

Справа в тому, що цього препарату у вільному продажу немає. Його застосовують як препарат у терапії наркозалежних осіб. Вони одержують його за рецептом.

Загалом в нашій області на програмі замісної терапії перебуває 270 осіб. Саме для їхнього лікування і призначався препарат. Однак зловмисники налагодили безвідмовну схему вимагання метадону у пацієнтів наркологічного диспансеру.

Читайте також: Працівники ДСНС продавали наркотики у Хмельницькому: подробиці гучного затримання

Частину одержаного метадону пацієнти були змушені віддавати їм. Згодом той препарат вимагачі перепродували іншим наркоманам, а також наркозалежним, що утримуються в колоніях. Схема збуту була відпрацьована і налагоджена.

Злочинці “вибивали” із пацієнтів метадон погрозами, а до непокірних застосовували й фізичне насильство.

Керував цією шайкою із шести бандитів (не повірите!) менеджер відділення благодійної організації, яка діє при наркологічному диспансері та допомагає в реабілітації наркозалежних осіб. Тобто, цинізм тут просто за межею добра і зла.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу членам цієї злочинної організації.

" " " "