На Хмельниччині коронавірус скосив першого лікаря

Медик, в якого виявили COVID-19, працює не в інфекційній лікарні

18125

Стало відомо, що у Хмельницькому коронавірус уже дістався медичного працівника. Перший лікар, в якого діагностували COVID-19, не працює в інфекційній лікарні, персонал якої щодня стикається с з цією грізною недугою. На щастя, там поки коронавірус не виявили в жодного з працівників.

Лікар, який захворів, трудиться на пів ставки реаніматологом у військовому шпиталі. Повідомляють, що медику стало зле позавчора, 30 березня. Швидка допомога забрала його до лікарні, повідомило видання АрміяInform.

Звісно, у дні, що передували клінічним проявам захворювання, з носієм вірусу контактувало немало колег. Усіх їх відправили додому на обсервацію, попередньо зробивши  тести на інфекцію. Результати тестів мають бути сьогодні ввечері або завтра вранці, повідомив полковник медичної служби Сергій Мельник, який очолює госпіталь у Хмельницькому. Він, до речі, також є контактною особою і також відправлений на обсервацію.

Читайте також: В Україні коронавірус уже забрав життя 17 людей: COVID-19 по-українськи має свої особливості

Усі медики, в яких результати будуть негативними, вже завтра повернуться на роботу до виконання своїх обов’язків. Адже зараз кожен медичний “багнет” – на вагу золота.

" " " "