На Хмельниччині наразі діє вісім пунктів вакцинації від COVID-19

В рамках другого етапу вакцинації від коронавірусу на Хмельниччині збільшують кількість пунктів імунопрофілактики

1136

На Хмельниччині, як і в усій країні, розпочався другий етап вакцинації громадян від COVID-19, в рамках якого передбачається збільшення кількості пунктів вакцинації. Наразі в області вже працює вісім стаціонарних та тринадцять мобільних пунктів вакцинації проти коронавірусної інфекції. . Всього ж планується ввести в експлуатацію 63 постійних пункти вакцинації. Про це повідомила прес-служба Хмельницької облдержадміністрації.

Загалом протягом другого етапу вакцинації планується забезпечити щепленням 70 тисяч медиків. В першу чергу вакцину отримають працівники так званої “первинки” (сімейні лікарі та їх помічники).

“Стаціонарні пункти щеплення будуть працювати в закладах охорони здоров’я. Для організації безпечного вакцинування ці кабінети щеплень обладнані відповідно до вимог інфекційного контролю та забезпечені необхідною кількістю доз вакцини. Медики, які в них працюватимуть, пройшли відповідне навчання”, – повідомила прес-служба ОДА.

Читайте також: Педіатриня з Хмельниччини отримала щеплення другою дозою вакцини

У разі надходження нової партії вакцин з 29 березня на Хмельниччині планують відкрити ще понад 2500 пунктів щеплення. При цьому, як тільки надійде нова партія препарату, розпочнеться вакцинація категорії громадян віком від 80 років.

" " " "