На Хмельниччині незаконно роздали у власність прибережну смугу

Шість гектарів землі, передані райдержадміністрацією у приватну власність, належать до земель водного фонду і роздержавленню не підлягають

2013

У Хмельницькому районі прокуратура виявила незаконну приватизацію шести гектарів землі, що належать до водного фонду. Відповідно до закону ця земля не підлягає приватизації, тому що належить до прибережної захисної зони річки.

Проте, незважаючи на цю обставину, у 2008 році адміністрація Хмельницького району дозволила віддати її у приватні руки. Таким чином,  четверо громадян отримали дозвіл на розробку проектів землеустрою у прибережній зоні з подальшою приватизацією своїх наділів.

Читайте також: На Хмельниччині підрядник украв на ремонті школи майже 400 тисяч гривень

Прокуратура виявила цей факт і встановила, що районна адміністрація перевищила свої повноваження, адже вона не мала права розпоряджатися державною землею. Хмельницький міськрайонний суд підтримав прокурорський позов та визнав тодішнє розпорядження РДА, а також державні акти на право власності на цю землю недійсними. В результаті прибережна смуга повернулась у державну власність.

" " " "