На Хмельниччині новозбудовані сільські “хатинки” удвічі просторіші за нові міські квартири

Торік в області площа зданого в експлуатацію індивідуального житла трохи перевищила площу помешкань у багатоквартирних будинках

3647

На Хмельниччині загальна площа зданого торік житла трішки поступилася показнику минулого року. Ця поступка склала 0,4%. Загалом же за минулий рік краяни справили новосілля майже на 324 тисячах квадратних метрів житлової площі, інформує обласне управління статистики.

При цьому сумарна площа індивідуальних (одноквартирних) будинків склала 50,4%, а частка житлової площі в багатоквартирних будинках склала, відповідно, 49,6%.  Тобто ці показники різняться лише на один відсоток.

Середній розмірі одного помешкання становив 88,4 квадратного метра. При цьому в сільській місцевості зводили майже вдвічі просторіші хороми – у середньому на 151,8 квадратного метра. А середня площа міських помешкань становила 79,9 квадратного метра.

Читайте також: У Хмельницькому побільшає камер відеоспостереження

Звісно, найбільше нового житла спорудили в обласному центрі. Частка Хмельницького у загальному показнику становить 46,6%.

Крім того, за минулий рік було прийнято в експлуатацію 37,9 тисячі квадратних метрів дачних і садових будинків, що у 2,5 рази перевищує показник 2018 року.

" " " "