На Хмельниччині очікують підйом води на річках: сильні зливи триватимуть і далі

Найвищу воду очікують на притоках Дністра

1480

Український Гідрометцентр попереджає про підйом рівня води на багатьох річках нашої держави. Особливо йдеться про водні артерії, що протікають на заході України. Так, синоптики прогнозують підйом води в басейнах річок Карпатського регіону. До них відносяться Уж, Латориця, Тиса, Прут, Сірет, Дністер, Вишня.

Однак поводок загрожує не лише крайньому заходу нашої держави. Очікують підйому рівня води також на річках, які належить до басейну Дністра і протікають у Хмельницькій і Тернопільській областях. На них рівень води може піднятися на 0,5-1,5 метра. А на деяких ділянках Дністра можливий навіть підйом рівня до 2 метрів.

При цьому синоптики попереджають: найближчими днями ситуація з опадами залишатиметься незмінною. Зокрема, на Хмельниччині і сьогодні, 22 червня, по обіді, і завтра очікуються сильні дощі. Послаблення дощовиці очікують лише з четверга. Відносно “сухими” мають стати вихідні дні, однак із наступного понеділка знову прогнозують дощовицю.

Температура упродовж тижня, що розпочався, залишатиметься літньою: від +22 до +27 градусів удень та +16…+17 градусів вночі.

Синоптики також обіцяють, що працюватимуть на упередження. У випадку наближення стихії до якогось регіону вони обіцяють завчасно попереджати людей про несприятливі погодні умови.

" " " "