На Хмельниччині один із керівників військкомату довів підлеглого до суїциду

Підполковник постане перед судом не тільки за хабар, але й за інший тяжкий злочин

1035

На Хмельниччині незабаром у суді розглядатимуть справу підполковника, який був одним із керівників Хмельницького об’єднаного військового комісаріату, йдеться у повідомленні прес-служби ДБР.

Як з’ясувалося в ході попереднього слідства, підозрюваний запропонував призовнику вирішити питання з його непридатністю до військової служби. Мовляв за 1500 доларів він “порішає” всі питання з медичною комісією так, що чоловіка більше не чіпатимуть під час призовних кампаній.

3 червня цього року слідчі ДБР провели обшук у службовому приміщенні військкомату і вилучили звідти хабар, який був отриманий підприємливим підполковником за обіцяну “послугу”.

Однак це ще не все, що відкрилося у ході розслідування та більш детального знайомства слідчих із посадовцем військкомату.

“В період з липня 2018 по червень 2019 року підполковник, користуючись своїм службовим становищем та званням, систематично давав незаконні вказівки молодшому сержанту, який перебував на посаді водія”, – йдеться в інформації ДБР.

На цьому ґрунті між водієм і ним виник конфлікт. Користуючись свою перевагою, підполковник став погрожувати підлеглому фізичною  розправою з ним і його рідними. Водій злякався, що через цей конфлікт можуть постраждати його близькі, та вирішив вкоротити собі віку.

Він наніс собі канцелярським ножем численні рани, однак покінчити з собою не зумів. Стікаючого кров’ю самогубця відправили до лікарні. На щастя, він не завдав собі смертельних ран, і лікарям вдалося його врятувати.

Читайте також: У Хмельницькому в день візиту президента упіймали ще одного хабарника

За сукупністю усього, що “накопало” слідство, підполковника підозрюють у вчиненні злочинів за трьома статтями Кримінального кодексу. Якщо його вина буде доведена повністю, колишнього посадовця можуть запроторити за грати на строк до 10 років.

" " " "