На Хмельниччині один з елеваторів завдав державі збитків на кругленьку суму

Об'єкт викидав у повітря понаднормову кількість забруднюючих речовин без відповідного дозволу

827

“Війтовецький елеватор”, котрий належить ТОВ “Зерно-Агротрейд”, порушував законодавство та завдав державі збитків у розмірі 761453 гривні. Про це повідомили в Хмельницькому регіональному філіалі Державної екологічної інспекції України.

В установі зазначають, що факт порушення чинного законодавства про охорону атмосферного повітря був виявлений ще в ході планової перевірки в серпні 2019 року.

Тоді інспекторами було встановлено, що “Війтовецький елеватор”, котрий знаходиться у Волочиському районі, регулярно стає джерелом викидів у повітря понаднормової кількості забруднюючих речовин. При цьому відповідного дозволу у підприємства немає.

Керуючись «Методикою розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря», інспекція провела розрахунок збитків, що заподіяв зазначений елеватор державі. Сума сягнула 761 453 гривні.

Читайте також: На Хмельниччині знову виявили водного браконьєра

«Тривалий термін від виявлення порушення до проведення цього розрахунку обумовлений ненаданням суб’єктом господарювання інформації, необхідної для проведення розрахунку, а також скасуванням попередньої «Методики», – зауважили в ДЕІ.

Додали, що підприємству направили відповідну претензію. І в разі відмови від добровільної сплати заподіяних державі збитків, екологи звертатимуться  до суду для примусового стягнення коштів на користь держави.

 

" " " "