На Хмельниччині пацієнтів психлікарні змушували безоплатно працювати на підприємця

"Рабів" для підприємця постачала одна із працівників керівного складу психоневрологічного диспансеру

1422

На Хмельниччині розгоряється гучний скандал, пов’язаний із незаконною експлуатацією хворих людей. Йдеться про використання примусової праці пацієнтів одного з психоневрологічних диспансерів, розташованих на території області, інформує прес-служба обласної поліції.

Слідством встановлено, що завідувачка господарською частиною психоневрологічного диспансеру, упродовж поточного року, надавала підприємцеві допомогу “живою силою”.  Вона регулярно відряджала до нього на роботу  по 5, а то й по 10 пацієнтів, які проходили на підприємстві сеанси “трудотерапії”. Звісно, що безоплатно, і, звісно, усе це було абсолютно незаконно.

Така зворушлива турбота начальниці служби медзакладу щодо приватного бізнесу пояснюється легко: керівником підприємства, яке використовувало “рабів” із диспансеру, є її син. Тому жінка так дбала про те, щоб у бізнесмена завжди була свіжа робоча сила.

Читайте також: На Хмельниччині впіймали на гарячому чергового хабарника: яку “послугу” обіцяв посадовець

У момент, коли на підприємство з обшуком нагрянула поліція, там гарували п’ятеро пацієнтів диспансеру. Вони займались пересіванням зерна.

Щодо підприємливої начальниці із медзакладу та її не менш підприємливого сина вже відкрили кримінальне провадження. Правда, ще залишається питання стосовно головного лікаря медзакладу. Не дуже віриться, що перша особа могла не знати про системні порушення, які відбуваються під самим боком.

" " " "