На Хмельниччині підлітка засудили до трирічного ув’язнення

Незважаючи на юний вік, хлопець уже має в своєму "активі" два епізоди, пов'язані з крадіжками. Причому один – із проникненням у чуже житло

1112

На злодійську стезю парубійко став ще у зовсім “ніжному” віці. Восени 2017 року, маючи всього 14 літ, він поцупив із сусідської хати телевізор. Причому хата стояла зачинена, а сусіди попросили наглядати за житлом його матір. Проте це не зупинило сина. Він узяв викрутку, віджав раму вікна і через вікно викрав телеприймач.

Побачивши у себе вдома чужу річ, мати зателефонувала власникам. Тих, звісно, цей факт не обрадував, однак вони погодились, аби сусіди користувалися телевізором до їхнього приїзду.

Читайте також: На Хмельниччині батько убив рідного сина: що сказав душогуб на суді

Окрилений тим,  що перша крадіжка йому минулася безкарно, хлопець, вже в липні наступного року, знову поцупив чужу річ. Цього разу йому припав до вподоби гірський велосипед, залишений біля магазину у сусідньому селі.  Хлопець просто “осідлав” його та відправився додому. Звісно, що викрадача швидко знайшли, і вже цієї крадіжки йому не подарували.

Він змушений був повернути веломашину власниці. Проте залишилась претензія від сусідів, у яких він викрав телевізор та ще й, як з’ясувалося, пошкодив його. Вони зажадали, аби юний крадій відшкодував  їм 10 977 гривень матеріального і морального збитку. Суд задовольнив їхній позов частково, зобов’язавши хлопця виплатити 977 гривень за зламаний телевізор і 2 000 гривень за заподіяну моральну шкоду.

Водночас крадія засудили до трьох років позбавлення волі. Однак, враховуючи, що йому всього 16 літ, суд визнав можливим надати йому півторарічний випробувальний термін.

" " " "