На Хмельниччині підприємець незаконно припинив виплати працівникам, які пішли до війська

Роботодавця змусили віддати воїнам заборговане і відновити виплати

1058

В одному з підприємств Хмельниччини, під час інспекційної перевірки, працівники обласного управління Держпраці виявили порушення трудового законодавства. Підприємець перестав виплачувати гроші своєму працівникові, який уклав контракт на військову службу. До тієї дати, тобто до квітня 2019 року, найманий працівник справно одержував свою платню. Власне, саме цей військовослужбовець і поскаржився на свого роботодавця за те, що той не виконує закону, інформує обласне управління Держпраці.

Читайте також: Статистика приголомшує: у Хмельницькому платять меншу зарплату, ніж на периферії області

При перевірці було встановлено, що ситуація справді така, як писав військовий-контрактник: виплати йому припинили. Хоча закон зобов’язує роботодавця зовсім до іншого. Якщо коротко, то упродовж дії особливого періоду (а зараз саме такий) за військовослужбовцем зберігається не лише місце його попередньої роботи, але й середній заробіток, який він там отримував.

Тож, не очікуючи, поки від Держпраці  надійдуть нові приписи, підприємець нарахував те, що заборгував, і цьому контрактнику, і ще іншим трьом бійцям, які пішли до війська із цього ж підприємства. Таким чином, йому довелося викласти з кишені відразу майже 100 тисяч гривень.

 

" " " "