На Хмельниччині підрядник украв на ремонті школи майже 400 тисяч гривень

Підприємливий директор підрядного підприємства записав у акт виконаних робіт усі свої "будівельні фантазії"

1208

На Хмельниччині директор приватного підприємства, що займається ремонтно-будівельними роботами, непогано “нагрів руки” на ремонті  навчально-виховного комплексу. Історія ця трапилася ще влітку 2017 в Ізяславському районі, йдеться у повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Тамтешній райвідділ освіти уклав договір із приватним підприємством щодо проведення повної термомодернізації одного з навчально-виховних комплексів. Вартість робіт визначили в розмірі 5,5 мільйона гривень. Така сума була зазначена і в договорі.

Підрядник роботу виконав, але не всю, яку мав виконувати за ці гроші. Натомість, оформлюючи акт виконаних робіт, підприємливий керівник  ТОВ записав і виконану роботу, і не виконану.  Вартість його “будівельних фантазій” сягнула майже 390 тисяч гривень.

Дивіться також: Скільки коштує інвалідність: про вигоди та корупцію в органах МСЕК

Проте махінацію із актом виконаних робіт було викрито. Її розслідуванням займалися криміналісти зі Славутського відділу нацполіції, а процесуальне керівництво кримінального провадження здійснювала Шепетівська місцева прокуратура.

Досудове слідство завершено, і тепер справу передають у суд. Слідчі кваліфікували її за двома статтями Кримінального кодексу: 191 ч.4 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та 366 ч.2 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

За таким обвинуваченням підозрюваний може одержати від 5 до 8 років неволі.

" " " "