На Хмельниччині побудували унікальний автопричіп довжиною до 33 метрів (ФОТО, ВІДЕО)

565

Створений причіп для транспортування трамваїв, він єдиний в Україні і взагалі подібні причепи виготовляють лише на кількох заводах у Європі. Там його вартість сягає близько 500 000 євро.

Такий здоровенний причіп побудувала компанія TAD спеціально для перевезення трамваїв. Його створили інженери з міста Волочиськ Хмельницької області.

У автопричеп вмонтували залізничні колії, які допоможуть якісно завантажити таку важку техніку. Завдяки їм трамвай з’їжджати та заїжджати на причеп може своїм ходом, не застосовуючи підйомні крани. Про це повідомляє ТСН.

“Цей причіп створений для транспортування великих трамваїв, довжиною до 33 метрів. Окрім цього ним можна перевозити надважкий вантаж, адже його вантажопід’ємність  складає до 100 тонн”, – розповідає керівник Віталій Мельник.

Аби платформа була стійкою і під час транспортування не пошкодилася дорога техніка, інженери встановили на ній 8 осей з подвійною ошиновкою.

Напівпричіп у грудні успішно перевіз 2 із 10 трамваїв львівського заводу “Електрон”, які придбав Львів. Ще 8 – на черзі.

Керівник компанії зазначив, що раніше, для того, щоб доправити трамваї до місця призначення доводилося замовляти спеціальний транспорт з Польщі. Це було дорого і не настільки якісно.

Відео з першого транспортування можете переглянути ТУТ. 

 

" " " "