На Хмельниччині прокурор просить довічного покарання для двох убивць

Двоє душогубів, вдершись пізно ввечері до чужої хати, убили двох людей та підпалили дім, щоби приховати сліди злочину

1573

Злодіяння сталося 15 квітня 2018 року у селі Солобківці Ярмолинецького району. Пізнього вечора двоє молодих чоловіків, 25 і 28-річний, вибивши двері, увірвались до хати літньої жінки. Грабіжники розраховували, що насмерть перелякана господиня віддасть їм усе, що має. Але пенсіонерка вчинила їм опір та здійняла крик у надії, що хтось почує. Цим жінка підписала собі смертний вирок. Злодії задушили 80-річну жінку аби не кричала.

Після того вони направились у літню кухню, де спав 69-річний чоловік. Убивці вкоротили віку і йому. Убивши двох людей, вони заходилися нишпорити по хаті у пошуках чогось цінного. Проте нічого не знайшли, лише прихопили з собою знайдений мобільний телефон і колонки.

Аби приховати сліди свого злочину, вони підпалили хату. Однак слідство встановило, що люди на обійсті померли не від пожежі, а ще до неї, і що їхня смерть була  насильницькою. Незабаром поліцейські вийшли на слід зловмисників, і вони зрештою постали перед судом.

Хмельницький міськрайонний суд засудив одного з душогубів до 14 років ув’язнення, іншого – до 15. Однак прокуратура оскаржила це рішення. На думку прокурора, таке покарання занадто м’яке і не відповідає ступеню скоєного злочину.  Тому прокурор вимагає для обох довічного ув’язнення. Апеляційний суд розглядатиме цю справу 27 лютого, йдеться у повідомленні прес-служби Хмельницького апеляційного суду.

" " " "