На Хмельниччині розпочалось ЗНО

1278

25 червня стартувалаосновна сесія незалежного оцінювання.  Розпочали її випускники тестуванням з математики. Цьогоріч  у пункти проведення ЗНО можна потрапити, дотримуючись усіх протиепідемічних норм. Наша знімальна група завітала  у ліцей №15 та перевірила, як абітурієнти дотримуються правил.

Біля 15-го ліцею сьогодні людно. Він визнаний одним із пунктів здачі ЗНО.  Прийшла здавати математику і Маргарита. Дівчина мріє стати фармацевтинею. Каже, у знаннях впевнена, бо наполегливо готувалась.

Підтримати Маргариту прийшла мама та братик. Пані Лариса каже, проти того, аби скасовували ЗНО. Адже такі чутки були.

Після безсонної ночі з гарним настроєм очікує початку ЗНО Анастасія. Дівчина впевнена – до тестування готова.

Цього року через коронавірус відмінили лише пробне ЗНО. Основну сесію проведуть у всій країні. Однак,через карантин, окрім перепустки, сертифіката та посвідчення особи, потрібно пройти і пост лікарів.

Ліцей  №15 вже не вперше стає базою для атестації. Аби перевірити свої знання з математики, сюди зареєструвалось майже три сотні бажаючих. Проте, як кажуть педагоги,на усіх сесіях цифра буде менша. Усе через те, що цьогоріч  тестування можуть не проходити ті, хто не збирається вступати до вишу.

У приміщенні ліцею при вході та в аудиторія розміщені антисептики.  А столи розставлені так, аби була дотримана соціальна дистанція.Всього ж для тестувань передбачили  20 аудиторій – по 15 людей у кожній.Наступним тестуванням буде українська мова і література. Воно відбудеться 30 червня.

" " " "