На Хмельниччині шахраї знову ошукали довірливих громадян

У поліції зареєстрували чотири випадки шахрайства за добу

1101

За добу на Хмельниччині правоохоронці зареєстрували чотири випадки шахрайства на загальну суму 23 тисячі гривень. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Так один з випадків трапився 16 листопада з 31-річним мешканцем міста Городок. До потерпілого зателефонувала невстановлена особа та представилась працівником банку. Далі все по стандартній схемі з пропозицією про підвищення рівня захисту банківської картки. Довірливий чоловік видав зловмиснику свої особисті дані, після чого шахрай зняв з його рахунку 17 тисяч гривень.

Ще одна прикра ситуація трапилася зі 43-річною хмельничанкою. Жінка перерахувала через мережу Інтернет 4570 гривень за цуценя, однак ні грошей ні домашнього улюбленця більше так і не бачила.

Аналогічна ситуація, але вже не з придбанням тварини, а з купівлею офісного крісла, трапилася зі ще одною жителькою обласного центру. 26-річна дівчина втратила 1400 гривень.

Ну замикає нашу четвірку єдиний випадок, котрий більше відповідає не шахрайству, а звичайній крадіжці. Напередодні в районі вулиці Чорновола  на території НВК № 9 невідомий чоловік попросив подзвонити у 12-річного хлопчика. Отримавши в руки телефон, зловмисник одразу ж втік. Сума збитку приблизно 3200 гривень.

Читайте також: Військовий на Хмельниччині продавав державну радіотехніку вартістю 960 тисяч гривень

Наразі за всіма перерахованими фактами поліцейські проводять перевірку та закликають громадян бути більш уважними і обачними щодо власних заощаджень.

" " " "