На Хмельниччині штрафуватимуть за петарди та феєрверки

401

Поліція Хмельниччини закликає громадян, відмовитися від використання піротехніки. Оскільки у країні введений воєнний стан такі розваги будуть більше лякати мешканців та тварин. Позаяк в місті також присутнього багато внутрішньо переміщених осіб, в яких це може викликати неабияк який стрес.

В обласній поліції нагадують, що за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів передбачена адміністративна відповідальність (стаття 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

“Законодавством передбачені штрафні санкції за порушення правил торгівлі піротехнікою або ж правил її використання. Розмір штрафу — від 595 до 1 700 гривень. Максимальна сума штрафу може бути призначена у разі, якщо особа протягом року повторно вчинила аналогічне правопорушення. При цьому, у будь-якому випадку, піротехнічні засоби конфіскуються”, – попереджає заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області Валентин Білянський.

Додамо, що Верховна Рада ще на пленарному засіданні 16 серпня 2022 року ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення контролю за використанням феєрверків і петард та проведенням будь-яких заходів із використанням піротехнічних виробів. Але проєкт закону остаточно не схвалений – 28 листопада лише надали узагальнені правки до другого читання.

" " " "