На Хмельниччині штрафують порушників операції «Нерест»

Екологи нагадують, що операція «Нерест» триватиме до 30 червня

1641

Працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області під час рейдів виявили браконьєрів, які незаконно ловили рибу сітками.

Одну групу із 5 осіб побачили на Щедрівському водосховищі на території Летичівського району. Інспектори вилучили понад 300 метрів безгосподарчої сітки з рибою. Така рибалка обійдеться браконьєрам у  41 837 гривень штрафу, а також притягнення до адміністративної відповідальності.

Ще одного незаконного рибалку виявив поліцейський офіцер громади на річці Калюс поблизу села Вільховець, що у Новоушицькому районі. Місцевий житель двома сітками по 50 метрів наловив майже пів сотні риби.

Слідчі Новоушицького відділення поліції вилучили у чоловіка також і резиновий човен. Рибалці загрожує штраф в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на  строк до трьох років, повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області.

Екологи зауважили, що для справжніх любителів природи та спортивної риболовлі відведені спеціальні місця на водоймах. Дозволяють ловити рибу однією вудкою на один гачок.

" " " "