На Хмельниччині сільський голова роздавав комунальну землю, як свою власну

Підприємливий посадовець встиг роздати у власність 18 гектарів землі

1039

На Хмельниччині прокуратура завершила досудове розслідування по кримінальній справі щодо незаконної передачі комунальної землі у приватну власність. Орудував землею громади, як своєю власною, сільський голова, тепер уже колишній. Справу передають до суду, і колишньому очільнику громади, якщо його вину буде доведено, загрожує від 5 до 12 років неволі, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що сільський голова підробив рішення сільської ради щодо надання землі, розташованої на території колишнього Теофіпольського району, дев’яти громадянам. Усім їм незаконно дісталось по 2 гектари землі.

“При цьому на пленарному засіданні такі питання не піднімались та не обговорювались”, – уточнив керівник Волочиської окружної прокуратури Сергій Стецюк.

Згодом свіжоспечені власники землі намагались зареєструвати своє право власності на основі підроблених рішень сільради. Однак підробку виявили, і на усі ці земельні наділи було накладено арешт.

Читайте також: На Хмельниччині прокуратура завадила незаконному використанню берега річки Смотрич

Вартість землі, яку розбазарив посадовець, становить майже 700 тисяч гривень.

“Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області”, – йдеться в інформації прес-служби прокуратури.

" " " "