На Хмельниччині скорочуються обсяги промислового виробництва: яка галузь викликає найбільше занепокоєння

Статистичні дані за 10 місяців поточного року не можуть не викликати тривоги

1021

Порівняльна статистика нинішнього 2019 та минулого 2018 року – не на користь першого. Індекс промислової продукції за підсумками січня–жовтня 2019 року у порівнянні з січнем–жовтнем 2018 року становить лише  84,1%, інформує обласне управління статистики.

Це означає, що наша область скоротила обсяги промислового виробництва майже на 16%. І це не може не викликати занепокоєння.

Якщо розглядати в розрізі окремих галузей, то відчутно впали обсяги виробництва у переробній промисловості – 9,6%, машинобудуванні – 18%, у виробництві харчових і тютюнових виробів – 11,1%, металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів – 5,3%, а також у виробництві гумових, пластмасових та інших неметалевих виробів – 3,6%. Але найбільше з усіх втратила галузь виробництва хімічних речовин і хімічної продукції. За 10 місяців поточного року її обсяги упали вдвічі у порівнянні з аналогічним минулорічним періодом.

Читайте також: На Хмельниччині податківці вилучили з підпільної автозаправки дизпалива на мільйон гривен

На цьому провальному тлі якось невпевнено виглядає шестивідсотковий приріст у деревообробній та паперовій і поліграфічній промисловості, а також у виробництві одягу – на 0,7%. Такі цифри росту загалом погоди не роблять, і загальна статистика це підтверджує.

Мабуть, тепер мають взятися за роботу аналітики (якщо такі в нас є), аби визначити, що спровокувало таке падіння виробництва та виробити рекомендації, як поліпшити ситуацію.

" " " "