На Хмельниччині спалахнув електровоз вантажного потягу

Завдяки професійним діям пожежників вогонь встиг пошкодити лише одну секцію

1238

Напередодні близько опівночі на гарячу лінію “101” надійшло повідомлення про те, що у Деражнянському районі неподалік від станції Вовковинці загорівся електролокомотив вантажного потяга, який перевозив 45 вагонів щебню. Про це розповідає прес-служба ДСНС Хмельницької області.

Після отримання повідомлення, на вказане місце одразу ж були направлені вогнеборці з декількох місцевих пожежно-рятувальних частин – 28 Державного пожежно-рятувального поста смт Вовковинці, 11 Державної пожежно-рятувальної частини м. Деражня та 15 ДПРЧ смт Летичів, а також пожежний потяг ст. Жмеринка. Прибувши на місце інциденту пожежники встановили, що вогонь встиг охопити лише одну секцію електровозу, однак існує загроза розповсюдження полум’я на весь локомотив.

Надзвичайники не стали гаяти часу і одразу ж почали гасити вогонь, але цей процес був ускладнений значним задимленням. Горіла велика кількість мастильних матеріалів, кіпоть від якої дуже токсична. Пожежники були змушені працювати у захисних масках.

Читайте також: Пожежа комбайна на полі у Волочиському районі

Тим паче вже приблизно за годину завдяки професіоналізму та злагодженим діям бійців ДСНС пожежу площею 20 квадратних метрів вдалося локалізувати. На її повну ліквідацію знадобилося ще декілька хвилин. При цьому вогонь так і не перекинувся на другу секцію локомотиву.

На щастя інцидент обійшовся без нещасних випадків. Усі його остаточні причини та обставини встановлюють експерти.

" " " "