На Хмельниччині суд став на сторону засудженої та залишив її на волі

Жінка перебувала на річному випробувальному терміні, але її могли відправити в колонію

1433

У січні 2019 року 43-річну жительку Новоушицького району визнали винною у крадіжці та присудили їй річний термін ув’язнення. Але тоді ж суд визнав можливим призначити їй випробувальний термін – теж строком на один рік. Жінку зобов’язала періодично з’являтись до уповноваженого з питань пробації та й відпустили на волю, розповідає прес-служба апеляційного суду.

Вона й приходила. Однак з якогось часу засуджена перестала відвідувати інспектора з питань пробації  і пропустила кілька візитів. Тоді інспектор подав до суду заяву про скасування їй умовного терміну покарання та призначення реального.

Читайте також: У Миньківцях на Хмельниччині хтось зумисне підпалив людям хату

Однак на суді з’ясувалося, що жінка певний час важко хворіла і через це не могла відвідувати інспектора. Вона представила медичні довідки, які справді свідчили, що жінка перенесла важку хворобу.

Ретельно вивчивши доводи обох сторін, суд визнав доводи жінки обґрунтованими і не скасував їй випробувального терміну. Таким чином, якщо жінка не потрапить у якийсь кримінал до кінця січня наступного року, її судимість буде погашена.

" " " "