На Хмельниччині судитимуть 59-річного винуватця летальної ДТП

У Хмельницькій області постане перед судом 59-річний водій, котрий збив людину на смерть та втік з місця події

939

У Хмельницькій області судитимуть 59-річного чоловіка, котрий, перебуваючи за кермом автомобіля, заподіяв людині смертельних травм та втік з місця події. Про це поінформує прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася  29 липня минулого року приблизно о 16:00. Тоді 45-річний мешканець села Борисів, рухаючись за кермом автомобіля “ВАЗ 21213” дорогою між селами Лютарка та Новостав Ізяславського району, скоїв наїзд на 59-річного мешканця села Новостав. Від отриманих травм потерпілий загинув на місці події.

Слід врахувати, що збитий пішохід перебував у стані алкогольного сп’яніння та просто лежав у траві на дорозі. Однак водій при цьому не вчинив жодної з дій, котрі потребує, для подібних випадків, чинне законодавство. Замість цього він не надав потерпілому жодної допомоги, не викликав “швидку” та просто втік з місця події.

Пізніше правоохоронців викликали місцеві жителі, котрі їхали тією ж дорогою та помітили тіло чоловіка.

Завдяки вжитим оперативно-розшуковим заходам працівники Ізяславського відділення поліції разом зі слідчими відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Хмельницькій області встановили і затримали водія упродовж кількох годин.

Коли водія-втікача затримали в ході перевірки було встановлено, що він теж був напідпитку.

Читайте також: На Хмельниччині засудили винуватця ДТП з двома жертвами

Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту вже закінчили досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Сьогодні, 25 січня, обвинувальний акт стосовно водія скеровано до суду.

" " " "