На Хмельниччині син-студент позивався в суді до батька – хотів грошей

Суд ухвалив "соломонове рішення"

1339

Новоушицький районний суд розглянув позовну заяву 19-річного юнака до свого батька, якою він просив зобов’язати батька сплачувати йому аліменти. Незважаючи на те, що юнак уже досяг повноліття, він продовжує навчання. Хлопець вчиться на медика  на контрактній формі. Вартість річного навчання там становить 26 тисяч гривень на рік.

Крім того хлопець ще має платити за оренду житла, харчування, проїзд до місця навчання та інші життєві потреби. Водночас, як зауважив заявник, його мати одержує невелику платню, і не  має змоги повністю оплачувати синове навчання.

Тим часом у батька немає нікого на утриманні. Він одержує пенсію, а крім того, ще й працює. Тому син просив суд зобов’язати батька віддавати чверть свого доходу до закінчення його навчання у 2023 році.

Читайте також: На Хмельниччині суд став на сторону засудженої та залишив її на волі

Відповідач, у свою чергу, заявив, що готовий допомогати сину фінансово, але готовий віддавати йому лише шосту частину свого доходу, бо сам він хворіє та потребую вартісного лікування.

Зваживши аргументи обох сторін, суд ухвалив: зобов’язати батька віддавати синові на навчання пять частину свого доходу. Тобто суддя виніс “соломонове рішення”, яке набере законної сили, як тільки мине строк, відведений на його оскарження.

" " " "