На Хмельниччині троє бандитів дивом не змогли позбавити чоловіка життя: що вирішив суд

Чоловіка били, катували і намагалися задушити, але він вижив

846

На Хмельниччині суд ухвалив вирок трьом бандитам, які хотіли позбавити життя місцевого підприємця, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Ця історія трапилась у квітні 2018 року в одному із сіл Кам’янець-Подільського району. Троє чоловіків вирішили пограбувати підприємця, скориставшись тим, що чоловік був удома один. Бандити серед ночі увірвались до нього в дім та заходилися бити 36-річного чоловіка, вимагаючи, щоби той віддав їм усі свої заощадження.

Однак із побиттям зловмисники “перестаралися”: чоловік знепритомнів, а отже не міг їм нічого сказати. Тоді вони кинулися самі нишпорити по будинку. В результаті надибали 10 тисяч гривень і  200 доларів. Не погребували також розбійники і мобільними телефонами та знайденими блоками  сигарет. Крім того, прихопили з собою ще й чимало волоських горіхів на велику вартість. Щоб забрати усе награбоване, бандити вирішили взяти машину підприємця.

Комусь із них спало на думку, що господар може прийти до тями та викликати їм навздогін поліцію. Тож чоловіка вирішили вбити. Вони повантажили його, непритомного, в автомобіль та вивезли свою жертву в безлюдне місце. Там нелюди душили бідолаху, доки не впевнились, що він уже неживий. Тоді вони залишили тіло та вирушили далі.

Читайте також: Вбивство дворічної давності у Хмельницькому: обвинувачена каже, що справа сфабрикована слідством

Проте чоловік дивом вижив. Полежавши на землі, він потроху прийшов до тями та вибрався на дорогу. За лічені хвилини поліцейські вже брали у нього покази, а медики гоїли рани, завдані катами.

Усю злочинну трійцю впіймали. Лиходіями виявилися троє чоловіків віком 17, 20 і 32 роки. Двох із них засудили до 12 та 11 з половиною років позбавлення волі з конфіскацією усього їхнього майна. Третьому, який на момент скоєння злочину, був неповнолітнім, присудили 8 з половиною років позбавлення волі.

" " " "