На Хмельниччині у селян “взяли в оренду” землю без їхньої згоди

Оборудкою, що прокрутив менеджер сільськогосподарського підприємства, селян позбавили права розпоряджатись своєю землею на цілих 10 років

5069

На Хмельниччині засудили менеджера сільськогосподарського підприємства, який на власний розсуд вирішив пролонгувати існуючі договори оренди землі на користь підприємства, в якому він працює.

Сількогосподарське ТОВ, що функціонує на землях Дунаєвецького району, орендує для своєї виробничої діяльності землі у місцевих селян. Договори оренди були укладені на певний строк і після його завершення їх треба було заново переукладати. І звісно не факт, що всі селяни погодились би знову віддати свою землю в оренду тому самому користувачеві.

Аби не ризикувати бізнесом, менеджер товариства, яке орендує землю, вирішив вчинити по-іншому. Він сам, без відома селян, оформив додаткові угоди до договорів оренди, розписався за них, і таким чином, позбавив себе та керівництво свого підприємства головного болю.

Читайте також: На Хмельниччині фермер не віддав ставок державі, бо там росла його риба

Договори оренди земельних ділянок були продовжені ще на 10 років. Строк – немалий, а там, як мовиться у відомій східній приказці, або емір помре, або віслюк здохне. Проте фальсифікацію  було розкрито, і винахідливого менеджера відправили під суд.

Феміда визнала його винним за кримінальною статтею. Менеджеру присудили не дуже тяжке покарання – півтора роки обмеження волі. Але й від цього його звільнили з однорічним випробувальним терміном.

" " " "