На Хмельниччині ув’язнили за хабарництво посадовця Держпраці

Посадовець Держпраці з Хмельниччині сів грати за хабар

1154

У Хмельницькому Апеляційний суд не змінив вирок одному з інспекторів Держпраці, котрого визнали винним в отриманні хабаря. Про це розповіла прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Факт злочину з боку інспектора-посадовця Держпраці Хмельниччини, пов’язаного з отриманням неправомірної вигоди у вигляді хабаря розміром п’ять тисяч гривень, було зафіксовано ще в 2018 році. Зазначену суму грошей зловмисник вимагав від ФОПа за не реагування зі свого боку на деякі порушення трудового законодавства. При цьому посадовець пригрозив, що якщо підприємець не заплатить йому хабаря, то він накладе на нього штрафні санкції та повідомить про порушення вищим від нього посадовцям відповідних правоохоронних органів України.

Хмельницький міськрайонний суд визнав підозрюваного винним в корупційному злочині та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ять років, а також конфіскації майна та позбавлення права займати певні організаційно-розпорядчі посади чи займатись подібною діяльністю строком на один рік.

Читайте також: У Хмельницькому прокурора впіймали на великому хабарі

При цьому, після повторного розгляду справи, Хмельницький апеляційний суд прийняв рішення залишити цей вирок без змін.

" " " "