На Хмельниччині впіймали двох херсонців, що перевозили наркотик

Піідприємливі чоловіки замаскували наркотики серед мішків з овочами

1928

На Хмельниччині поліцейські офіцери громади зупинили автомобіль, в якому перевозили наркотики, повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Сталось це на автодорозіі “Гуків-Могилів-Подільський” в Дунаєвецькому районі, де поліцейські під час карантину здійснюють превентивні заходи. Правоохоронці зупинили автомобіль Mitsubishi Galant, в якому їхали двоє жителів Херсона – 62 і 53-річний.

Читайте також: Працівники ДСНС продавали наркотики у Хмельницькому: подробиці гучного затримання

 

Чоловіки пояснили поліцейським, що прямують на Херсонщину, а в багажнику везуть овочі. Однак обоє помітно нервували, що викликало підозру у правоохоронців. Вони вирішили перевірити вміст багажника. Там і справді було кілька мішків з овочами –  очевидно, щоб замилити око можливими перевіряльникам. А під ними – пакети із висушеною  речовиною  рослинного походження. Зовні це скидалось на канабіс. Поліцейські вилучили мішки та відправили їх у лабораторію.

Тим часом на місце пригоди була викликана слідчо-оперативна група, яка проводила подальше розслідування. Поліцейські дізнались у херсонців, що ті їхали з дачі одного з них, яка знаходиться в Дунаєвецькому районі. Тоді було вирішено поїхати на дачу і ще там зробити обшук.

Результати обшуку не забарились. Там було знайдено й вилучено ще декілька мішків із висушеними коноплями, які зберігались на горищах та в інших господарських приміщеннях. Загалом слідчі вилучили з тієї дачі близько 5 кілограмів сушених конопель.

Обох подорожніх затримали та відкрили щодо них кримінальне провадження. Санкції статті, яку інкримінують чоловікам,  передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

" " " "