На Хмельниччині впіймали на хабарництві посадовця Держгеокадастру

Чиновник діяв разом зі спільником, який виступав у ролі посередника

1701

На Хмельниччині працівники НАБУ, разом із оперативниками СБ України та під процесуальним керівництвом САБ, викрили на хабарництві двох осіб, один з яких займає посаду в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру Хмельниччини. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Корупціонерів затримали “на гарячому”, після того як вони здійснили декілька виплат неправомірної вигоди голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Загальна сума виплат склала 52 тисяча доларів США, однак розмір повної суми мав сягнути 170 тисяч доларів США. Таку суму посадовці запропонували за видачу наказів про виділення ряду земельних ділянок.

Окрім посадовця Держгеокадастру у хабарництві  взяв участь і радник колишнього в. о. голови міністерства агрополітики Максима Мартинюка. Він виступав в ролі посередника.

Читайте також: На Хмельниччині колишній міліціонер став наркоділком

За попередніми даними перший “транш” було надано ще у листопаді. Його сума становила 26,9 тисяч доларів США. І от, дев’ятого грудня корупціонерів затримали як раз в ході виплати другого траншу, розмір якого сягнув 25 тисяч доларів США.

Зловмисникам вже оголосили про підозру. Слідство триває.

" " " "