На Хмельниччині впіймали правоохоронця, котрий торгував службовою інформацією

Правоохоронець продавав третім особам конфіденційну інформацію, призначену тільки для службового використання

714

На Хмельниччині правоохоронці викрили незаконну діяльність одного зі своїх колег, котра полягала в торгівлі інформації, що призначена суто для службового користування. Про це інформує прокуратура Хмельницької області.

Зловмисником виявився поліцейський сектору реагування патрульної поліції Кам’янець-Подільського відділу ГУНП в області. За попередньою інформацією, “перевертень” в погонах копіював службові конфіденційні дані з автоматизованої системи МВС «Інформаційний портал Національної поліції України». В крадених базах даних зберігалася інформація щодо реєстрації транспортних засобів, їх власників та про накладені на них обтяження. Далі полісмен продавав отримані копії третім особам.

Читайте також: Фейкова міськрада Хмельницького співпрацювала з Шарієм – СБУ

Патрульного відсторонено від посади, а обласною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за ч. ч. 1, 2 ст. 361-2, ч. ч. 2, 3 ст. 362 Кримінального кодексу (несанкціоноване копіювання та збут інформації з обмеженим доступом, яка обробляється в автоматизованих системах, що призвело до її витоку, вчинені повторно).

" " " "