На Хмельниччині вступає в дію ще одна заборона – на вилов риби

З 1 квітня на водоймах починається період нересту, під час якого риболовля буде обмежена

14053

З 1 квітня на Хмельниччині заборонений вилов водних біоресурсів. На всіх водоймах області не можна буде рибалити. В окремих місцях дозволено посидіти на березі з однією вудкою.  Відповідну інформацію оприлюднили на сайті обласної ОДА.

На сайті також пишуть, що період нересту потребує тиші і спокою. Тому у цей час мешканців водойм намагаються всіляко оберігати від згубного людського впливу. Отже, відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області, вилов біоресурсів (сюди входить не лише риба, але й раки) на водних об’єктах буде заборонено на такі строки:

  • в усіх водосховищах з 1 квітня по 09 червня (включно);
  • в усіх річках та її кореневих водоймах з 1 квітня по 19 травня (включно);
  • в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) з 1 квітня по 29 червня (включно).

Найдовше, по 30 червня включно, триватиме заборона на вилов річкових раків.

Читайте також: У Хмельницькому влада заговорила про тривалий карантин: що радять підприємцям

У цей період можна буде ловити рибу лише в спеціально відведених місцях однією вудкою із одним гачком або одним спінінгом. При цьому рибалки мають дотримуватися добових норм вилову (втім, скільки там впіймаєш на один гачок), а також мінімальних розмірів риб.

" " " "