На Хмельниччині викрили виробників алкогольного та тютюнового фальсифікату

Нелегальну продукцію виготовляли та збували житель Волочиська на пару з Тернополянином

1526

У Хмельницькій області правоохоронці викрили та припинили нелегальну діяльність мешканця Волочиську, який на пару з тернополянином виготовляв та збував алкогольний та тютюновий фальсифікат. Про це повідомила прес-служба ДФС.

Зловмисники налагодили бізнес по всій Хмельницькій області і навіть у деяких регіонах за її межами. Виготовляли алкогольний напій під виглядом горілки, який розливали у картонну тару Bag-in-Box, а також тютюнові вироби, зокрема різні цигарки без марок акцизного податку встановленого зразка.

У ході проведення декількох санкціонованих обшуків на місцях, де виготовляли та зберігали незаконну продукцію, правоохоронці вилучили алкогольних та тютюнових виробів на суму майже 700 тисяч гривень, а саме – приблизно 680 тисяч.

При цьому було встановлено, що мешканець Волочиська, в більшій мірі, лише реалізатор, в той час я к Тернополянин був його постачальником. Житель Тернополя налагодив на території свого приватного домоволодіння цех з переробки сировини та виготовлення готової тютюнової продукції. Там було вилучено спеціальне обладнання для сушки тютюну, його подрібнення і виготовлення готових цигарок.

Читайте також: У Хмельницькому чоловік вистрелив у поліцейського: справу передали до суду

Готова продукція реалізовувалася на території Тернопільської, Хмельницької та ряді інших українських областей.

Невідкладні слідчі дії проведені у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області за ч.1, ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення підакцизних товарів).

" " " "