На Хмельниччині за порушення ФОП сплатить 2,1 мільйона гривень штрафу

На підприємця наклали матеріальне стягнення через те, що він не надав документи для перевірки

1870

На Хмельниччині одному з підприємців дорахували до податків матеріальне стягнення в розмірі 2,1 мільйона гривень. Про це повідомила прес-служба ДПС Хмельницької області.

Причиною для штрафу стало те, що ФОП не виконав свої обов’язки стосовно надання деяких документів для подальшої перевірки. Факт невиконання цього зобов’язання був зареєстрований в ході перевірки фахівцями ГУ ДПС області, після чого ті прийняли рішення донарахувати йому 2,1 мільйона гривень податків та зборів.

При цьому варто зазначити, що, у відповідності до пункту 44 статті 44 Податкового кодексу України, якщо до закінчення перевірки або у терміни, визначені в абзаці другому пункту 44.7 цієї статті, платник податків не надає посадовим особам контролюючого органу, які проводять перевірку, документи, що підтверджують показники, відображені таким платником податків у податковій звітності, вважається, що такі документи були відсутні у такого платника податків на час складення такої звітності.

Дивіться також: Заробив – віддай: в Україні хочуть ввести податок на закордонні заробітки

Таким чином Хмельницький окружний адміністративний суд підтвердив правомірність дій та донарахувань за результатами перевірки податкового органу.

" " " "