На Хмельниччині засудили водія з Житомирщини, що скоїв ДТП і наробив тут біди

Водія, в якого на момент скоєння ДТП вміст алкоголю в крові десятикратно перевищував дозволену норму, засудили до чотирьох років позбавлення волі

1061

П’яний чоловік, не маючи при собі водійського посвідчення сів за кермо чужого автомобіля з п’ятьма пасажирами та скоїв аварію. Цей перелік табу, які порушив п’яний водій, ймовірно, ще можна було б продовжити, але то вже треба мати неабияку фантазію. Втім, деколи життя перевершує найсміливішу фантазію. Ось  як у цьому випадку, про який йдеться у повідомленні прес-служби Хмельницького апеляційного суду.

Історія з п’яним водієм і його водінням трапилась 9 травня цього року у селищі Понінка. 28-річний житель Житомирської області , сівши за кермо чужого автомобіля з п’ятьма пасажирами, скоїв ДТП на Хмельниччині . На ділянці, де дорога заокруглюється, він не зумів “вписатись” у поворот та вилетів у кювет, перекинувшись на узбіччі. В результат одна із пасажирок, які були в автомобілі, одержала перелом руки. Решту пасажирів та самого горе-водія, можна сказати, врятувало диво.

Полонський райсуд, розглянувши обставини справи, визнав чоловіка винним. Він також на суді повністю визнав свою вину. Запевняв, що не мав намір п’яним сідати за кермо, однак його попросила про це знайома, якій раптово стало зле, і вона попросила поїхати до аптеки, щоб купити їй ліки.

Читайте також: Смерть під колесами вантажівки: у Хмельницькому загинув чоловік, збитий вантажним автомобілем

Виправдання – таке собі, і суд його не взяв до уваги. Зате Феміда зауважила, що для 28-річного чоловіка це вже шоста (!) судимість, і що він скоїв це правопорушення, перебуваючи на випробувальному терміні.  Крім того, за місцем проживання його характеризують негативно як затятого пияка, неробу та особу, схильну до асоціальної поведінки.

Отож, залишати підсудного на свободі, вирішили недоцільним. Тому суд призначив йому повноцінні чотири роки “відсидки”. Щоправда, водійських прав його позбавляти не стали. Як вийде, знову зможе сісти за кермо.

" " " "