На Хмельниччині знову горіло торфовище: це стає недоброю традицією

Ділянка з торфоv загорілась на території обласного центру

669

Сигнал про пожежу торфу на відкритій території надійшов учора вдень, близько 13.50, повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС.

Рятувальники відразу виїхали до місця загоряння. На момент їхнього приїзду площа загоряння становила близько 10 квадратних метрів. Силами пожежників двох частин осередок загоряння швидко погасили і не дали вогню розповзтися торфовищем далі.

Пожежі на торфовищах вкрай небезпечні, кажуть спеціалісти. При горінні торфу у повітря виділяється стільки диму, скільки не виділяється навіть при масштабних лісових пожежах. Цей дим вкрай небезпечний для людей.

Читайте також: На Хмельниччині знову “горіла земля”: палало 2 гектари торфовища

Крім того горіння торфовища не відразу можна помітити оком, адже пожежа зароджується під землею. Там вигорають цілі порожнини, в які можуть провалитися люди і тварини. Через пекельну температуру всередині цих порожнин вибратися звідти вкрай важко, жива істота може там згоріти живцем.

Минулої доби на Хмельниччині також горіли два житлові будинки – у селі Ставчинці поблизу обласного центру та у Дунаївціх.

У Ставчинцях житло загорілося після опівночі. Рятувальникам зателефонували о 1.12 і вже за кілька хвилин вони були там. Вже о 1.28 вогонь вдалося погасити, проте він встиг наробити в хаті шкоди. Ще до приїзду рятувальників полум’я встигло поширитись на площу у 30 квадратних метрів. Пожежа пошкодила покрівлю будинку, а також знищила домашні речі. Ймовірною причиною загоряння називають порушення правил експлуатації газового приладу.

У Дунаївцях виклик пролунав вчасно. Завдяки цьому пожежникам вдалося погасити пожежу, поки вона ще не набула великих розмірів та врятувати житло від знищення. Там причиною загоряння стало порушення правил монтажу нагрівальної печі.

Ще одна пожежа спалахнула у Городку на вулиці Грушевського. Ця прикрість сталася після опівдня із нежитловим будинком. Загоряння гасили силами вогнеборців із двох пожежних частин – Городоцької та Лісоводівської пожежної команди. Вогонь, що поширився на площу у 20 квадратних метрів, швидко вдалося приборками і не дати йому розповзтись на сусідні будівлі.

" " " "