На Хмельниччині зупинили водія з майже двадцятикратним вмістом алкоголю в крові

У Кам'янець-Подільському районі правоохоронці переслідували та затримали водія, в крові якого вміст алкоголю перевищував норму в 18 разів

728

Напередодні, 11 квітня, на гарячу лінію “102” надійшло повідомлення про чоловіка, котрий кермував автівкою у стані сильного алкогольного сп’яніння. Очевидці помітили це, коли водій автомобіля “ВАЗ-2106” під’їхав до місцевого магазину в селі Жванець, що в Кам’янець-Подільському районі, та вийшов з машини. Про це розповіла прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Чоловік ледве виліз на вулицю, після чого так само не впевнено перебирав ногами, аби дістатися до крамнички. Отримавши повідомлення про порушника за ним одразу ж вирушили місцеві копи, аби провірити громадянина. Правоохоронці натрапили на водія, коли той рухався в напрямку Тернопільської області. Вони проблиснули йому маячками та звуковими сигналами, аби той зупинився на узбіччі, однак водій жодним чином не відреагував на команди та продовжив рух.

Тоді поліцейські наздогнали його та заблокували, змусивши його все ж підкоритися. Порушником виявився 32-річний мешканець Тернопільщини. В ході відповідної перевірки “Драгер” показав 3,51 проміле вмісту алкоголю в його в крові, що аж у 18 разів перевищує допустиму норму.

При цьому з’ясувалося, що зупинений громадянин ніколи не мав водійського посвідчення та не має свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Читайте також: На Хмельниччині голова однієї з громад погорів на хабарі

Відносно порушника поліцейські ГРПП склали протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) КУпАП; ч. 1 ст. 122-2 (Невиконання водієм вимоги про зупинку) КУпАП та винесли постанови за ч. 1 та ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів) КУпАП.

Автомобіль вилучено та поміщено на арештмайданчик.

" " " "