На хмельницьких ринках з’явились українські кавуни

442

Пора червоних та соковитих. На українських баштанах дозрівають кавуни. Перші – херсонські – вже з’явились на хмельницьких ринках. Яка ціна українських кавунів, як правильно обирати та чи є у них нітрати?

Наприкінці червня на хмельницьких ринках з’явились кавуни з-закордону. Та продавці кажуть, попит на них був малий, адже усі чекали херсонських. Вони і смачніші, і дешевші. З появою на ринках українських кавунів ціни приємно дивують – 8-10 гривень за кілограм. Надалі ж продавці планують зниження ціни, так як кавунів цьогоріч вродило чимало.

Обрати стиглий та солодкий кавун – справжнє мистецтво. Продавці дають декілька порад правильного вибору. Хвостик кавуна повинен бути сухий, а місце, яким кавун  торкався землі – жовтим. Та найкраще обирати кавун постукавши по ньому. Якщо кавун достиглий та солодкий – звук має бути глухим.

Ми запитали хмельничан, чи знають вони – коли краще купувати та чи  купували кавуни цього сезону.

Обравши, на нашу думку, хорошого кавуна ми вирушили до лабораторії, де і перевірили його на наявність нітратів. У закладі його ретельно помили та відібрали необхідні для аналізу частини. Пройшовши всі етапи перевірки лікарі-експерти лабораторії показали нам результати.

Придбаний нами кавун можна впевнено споживати. Експерти лабораторії запевняють, кавуни можна сміливо купувати. Кожну поставку на ринку ретельно перевіряють, і за два тижні продажу українських кавунів тут не зафіксували жодного перевищення норми нітратів.

 

" " " "