На Івана Купала в Олешині співали народних пісень та водили хороводи .

892

Старовинні купальські традиції відтворили і на Хмельниччині.  На Івана Купала в Олешині співали народних пісень та водили хороводи, а в Писарівці, на Волочищинні,  стрибали через багаття, плели віночки та пускали їх на воду.

Купальські пісні, хороводи та забави: на Івана Купала в Олешині зібралися мешканці кількох навколишніх сіл. Разом відтворюватимуть старовинні національні обряди.

На святі – і молодь, і старожили. Для них це чудовий привід зібратися разом. Дехто не бачився дуже давно. Ось пані Світлана, приміром, зустріла свою давню подругу.

З імпровізованої сцени запалюють місцеві артисти.  А неподалік  працює польова кухня. Усіх охочих частуватимуть різноманітними смаколиками.

Тим часом у Писарівці, Волочиського району, подвійне свято. Окрім Івана Купала тут відзначають 426-тий день народження села.

Ірина на святі разом з донечкою – Анею.  Для малечі тут розгорнули справжній розважальний парк.

Разом із сім’ями день села та Івана купала святкує більшість писарівчан.

Запалюють  на святі  місцеві творчі колективи. Писарівка дуже багата талантами, розповідає директорка музичної школи Валентина Блаженець.  Вона,  разом з колективом,  нині  теж на сцені.

Традиційно разом з писарівчанами святкує і народний депутат України – Сергій Лабазюк.

Івана Купала в Писарівці відзначають неабияк колоритно.  Старовинні купальські традиції  – ворожіння, плетіння вінків, стрибки через багаття –  тут зберегли до нашого часу. В наймагічнішу ніч року село оповите казковою атмосферою.

 

 

 

 

 

 

 

" " " "