На Івана, на Купала

533

Свято літнього сонцестояння. Не залишились осторонь святкування Івана Купала і в селищах Красилівської об’єднаної територіальної громади.

Після затяжного карантину на свято Івана Купала у Кошелівці зібралось чимало людей. Культурна програма доволі насичена – тут і вокальні групи, і  авторські вірші, і  гуморески.

Представники багодійного фонду Сергія Лабазюка “Ми поруч” долучилися  до святкування та вручили подарунок для футбольної команди “ЗО-ЗУЛ”.

Футбольна команда “ЗО-ЗУЛ” створена у 2016 році. У її назві заховані три села – Западинці, Заслучне та Зозулинці. На змаганнях “ЗО-ЗУЛ” завжди показує гарні результати.

На святі були представлені роботи місцевих майстрів та майстринь –  ковані вироби з заліза, вишиті вручну українські рушники та ікони. Також провели турнір з міні футболу та волейболу серед місцевих команд.

У Михайлівцях свято Івана Купала проводили традиційно із мавками та водяником. На гостей чекала смачна юшка, веселі пісні й танці.

Представники багодійного фонду Сергія Лабазюка “Ми поруч” приєдналися до святкувань й у Михайлівцях. Для будинку культури подарували сертифікат на закупівлю нової акустичної системи.

Люди з ближніх сіл також прийшли на свято і поділилися з нами своїми враженнями.

Щоденно сільські жителі виконують великий обсяг домашньої роботи, тому такі святкування просто  необхідні аби відпочити та розважитись.

 

" " " "