На Київщині затримали банду “клофелінників”, до складу якої входив мешканець Хмельниччини

Зловмисники пригощали людей напоями з "клофеліном" та грабували, коли ті непритомніли

833

У Київській області правоохоронці банду “клофелінників”, до складу якої входило троє осіб, один з яких мешканець Хмельниччини. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Київської області.

За попередніми даними зловмисники грабували людей під час автомобільних перевезень. Вони пригощали свої жертв напоями, в котрі заздалегідь додавали “клофелін”. Коли потерпілі непритомніли, “щедрі” перевізники забирали у людей гроші та цінні особисті речі, після чого залишали їх напризволяще на узбіччях доріг.

Діяльність злочинного угрупування “клофелінників” викрили працівники Управління карного розшуку поліції Київської області разом з працівниками Броварського та Бучанського районних управлінь поліції.

В ході слідства правоохоронцям вдалося вийти на злочинців та встановити їхню причетність до ряду злочинів із наведеною вище схемою. Зокрема двох постраждалих від банди чоловіків знайшли неподалік від села Бузова, що в Бучанському районі Київської області. Потерпілих знайшли випадкові місцеві жителі. Пізніши правоохоронці з’ясували, що потерпілі та декілька інших пасажирів випили разом з водієм пляшку горілки, котрою той їх пригостив. Далі, за словами потерпілих, нічого не пам’ятають. Доки чоловіки перебували в непритомному стані зловмисники витягли в них з кишень банківські картки, гроші та мобільні телефони.

Аналогічний інцидент трапився у селі Березань, що в Броварському районі. Лиходії також пригостили потерпілого напоєм з невідомою речовиною та заволоділи його майном.

«Провівши низку оперативно-розшукових заходів, правоохоронці встановили особи зловмисників. Ними виявились 40-річний житель Хмельниччини, 35-річний житель Закарпатської області та 29-річний киянин», – йдеться в повідомленні СК ГУНП в Київській області.

Читайте також: На Хмельниччині затримали банду “домушників”

Наразі злочинці перебувають слідчому ізоляторі. Невдовзі суд вирішить питання про обрання їм запобіжного заходу. За вчинене членам банди загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Поліцейські вилучили низку речових доказів, в тому числі автівку зловмисників та викрадене майно, та перевіряють причетність цих осіб до вчинення аналогічних злочинів.

" " " "