На Летичівській трасі запрацювала китайська техніка – фірма-підрядник розпочала роботи із реконструкції траси М-12.

1751

Трасу на Летичів  почали ремонтувати. Активні роботи почалися нещодавно – з’явилася техніка та робітники, хоча контракт  із підрядником був підписаний більше ніж рік тому. На ділянці поблизу села Требухівці почали укладати нижній шар.

Згідно проекту, на ділянці завдовжки 40 кілометрів від Голоскова до кордону із Вінницькою областю має бути проведена реконструкція. На капітальний ремонт дороги М-12 Міжнародний банк реконструкції та розвитку  виділив 38 з половиною мільйонів доларів.

Окрім техніки, працюють тут і робітники із Піднебесної. Два заводи із виготовлення асфальту розташувались у селі Требухівці, сюди фірма-підрядник планує перевезти ще три.  З-поміж 40 кілометрів дороги, що підлягає реконструкці, 20 буде із чотирма смугами.

Зараз  роботи тривають із  укладання нижнього шару асфальтобетонного полотна на правій смузі руху. Згідно проекту передбачені і доріжки для велосипедистів.

Після відкриття правої автомагістралі для руху, на лівій дорожники планують почати земляні роботи для вирівнювання поверхні.  Завершити проект із реконструкції дороги М-12 підрядна організація із Китаю планує до листопада.

" " " "