На підборах і в погонах, або як досягнути офіцерських зірок, якщо ти жінка.

1899

 На підборах і в погонах. Ми продовжуємо цикл сюжетів про жінок, які опанували, наче б то, чоловічі професії. Минулого тижня розповідали про патрульну полісменку Світлану Курську. Нині історія рятувальниці. Полковниця Альона Мул – перша жінка в області, яка здобула офіцерські погони Служби порятунку. Починала з відділу дізнання, коли потрібно фактично розслідувати чи не усі смертельні випадки на пожежах. Нині дослужилася до керівного крісла. Ба більше, вона єдина в Україні, яка очолює великий підрозділ ДСНС. 

 Розумниця, красуня і керівниця. Альона Мул – перша жінка в області, яка здобула офіцерські пагони рятувальниці. Надзвичайниця згадує, перші кроки у Службі порятунку легкими не були.

 Це було 16 років тому. Нині Альона Мул – полковниця і начальниця Навчально-методичного центру цивільного захисту населення. В Україні це унікальний випадок. Тут зазвичай керівниками стають лише чоловіки.

 Нині вона не лишень керує, а й викладає. Специфіка установи – навчання усіх категорій населення безпеці. Причому в обов’язковому порядку. Нині урок з надання долікарської допомоги. Слухачі – голови сільських рад. Наука наче не складна, утім має безліч важливих нюансів.

 Стати своєю у світі чоловіків вдалося не одразу. Утім, нині іноді навіть трохи журиться набутому статусу «свого хлопця».

 Тим часом колеги і підлеглі полковниці кажуть, Альона Миколаївна – керівниця сувора, однак справедлива.

 Пропри трудові успіхи жінка зізнається, ніколи не була кар’єристкою. Головний пріоритет для неї родина.

 Рятувальниця сподівається, що у найближчому майбутньому її історія успіху не буде унікальною для України, а стане нормою життя. Бажання рятувальниці цілком співпадає із Національним планом дій щодо забезпечення рівних можливостей і реалізації Резолюції ООН 1325. Якщо просто, то це означатиме, що жінка зможе вільно обирати і вільно реалізовувати себе у будь-яких, навіть, на перших погляд, не жіночих професіях.

 

 

" " " "