На підборах і в погонах! Жінки-офіцерки ділилися досвідом, як добитися кар’єрних успіхів у світі чоловіків.

869

 На підборах і в погонах! В Україні близько 25% жінок працює в силових структурах. Утім, жінки з погонами рідко стають очільницями підрозділів. Зазвичай, тут правлять чоловіки. І ще рідше жінок можна зустріти під час виконання бойових завдань. Водночас, вже давно доведений факт, що вони незамінні під час вирішення конфліктів: від побутових до військових. Аби зруйнувати стереотипи, що жінкам не місце в силових структурах, та надихнути прекрасну стать пробувати свої сили навіть у «чоловічих» професіях, у Хмельницькому відбулася конференція в рамках Комунікаційної кампанії Хмельниччина 1325 «Жінки.Мир.Безпека».

 Спецпризначенка, прикордонниця і поліцейська. Кожна з них впевнена, професіоналізм не залежить від статі. Ба більше, кожна з них довела це на власному прикладі. Полковниця поліції Інна Глега вже 20 років у внутрішніх органах. Каже, починала службу, коли жінки-правоохоронниці були винятком. Нині «полісвумен» вже нікого не дивує.

 Утім, вони йшли і вперто доводили, без них у сучасному світі ніяк. Полковниця, прикордонниця і завкафедри педагогіки Національної Прикордонної академії Валентина Мірошниченко каже, нині чверть усіх курсантів, що навчаються у закладі – дівчата.

 А це майорка поліції та старша інспекторка спецпідрозділу «Богдан» Вікторія Іванюк. Жінка згадує, чому вирішила стати правоохоронницею. До слова, вона має бойовий досвід в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

 Попри значний прогрес щодо встановлення гендерного балансу в Україні, держава лише наприкінці 19-го року зробила офіційний законодавчо підтверджений крок, що гарантує участь жінок в суспільно-політичному житті країни, каже координаторка Коаліції Хмельниччина 1325 «Жінки.Мир.Безпека» .

 Утім, головна ідея конференції – зовсім не витіснення чоловіків з силових структур, або політичної арени, а реалізація права вибору, усвідомлення відповідальності за ухвалене рішення та забезпечення гендерного балансу в Україні.

 

" " " "