На реконструкцію соціальної інфраструктури в Києві спрямовують мільярди гривень. 

617

Народити в лікарні, як удома, але з висококваліфікованою допомогою і з комфортом – такі умови створюють в столичній медицині. На реконструкцію соціальної інфраструктури в Києві спрямовують мільярди гривень.

 Це не квартира в елітній новобудові і не номер в дорогому готелі. Це сімейна палата для пологів в муніципальному пологовому будинку номер 1 Києва. Спальня для батьків і дитини, кухня, а за скляною перегородкою – пологовий зал, оснащений найсучаснішим обладнанням. Таких палат в пологовому будинку – 4. Інші – теж переважно індивідуальні.

Пологовий будинок номер один – найстаріший у столиці. Понад 200 тисяч киян народилися тут за всі роки. Столітню будівлю повністю відреставрували, утеплили, завдяки чому економія на опаленні для медзакладу складе до 25 відсотків. І що важливо – в пологовий закупили найсучасніше медобладнання.

Сьогодні в Києві таке обладнання закуповують для всіх пологових будинків. Вперше цього літа в столиці також з’явилися автомобілі швидкої допомоги оснащені спеціально для новонароджених – в екстрених випадках вони можуть швидко доставити маленьких пацієнтів до лікарні. А для малят, які вже підросли, в Києві активно будують нові дитсадки. У нових проектах відразу закладають інфраструктуру і для сучасних методів освіти, і для енергозберігаючих технологій. Літній сезон київські будівельники використовують і для активної реконструкції дорожньої інфраструктури. І хоча кияни нарікають на пробки, вибору немає: об’єкти, в які не вкладали гроші десятками років, треба оновлювати. Наприклад, шляхопровід в столичному районі Борщагівка не знав капітального ремонту з моменту будівництва в 1965 році У Києві вже відновили 26 штучних споруд (мостів та шляхопроводів), а кількість відремонтованих за останніх 4 роки кілометрів доріг цього року перевалить за тисячу.

" " " "