На Славутчині 12-річний хлопчик втопився у калюжі. Батьки звинувачують фермера.

1214

Не ходи у воду, не знаючи броду: на Хмельниччині 12-річний хлопчик втопився у калюжі. У смерті сина батьки звинувачують фермера. Кажуть, місцевий земельний магнат не попередивши людей, вирив величезну яму посеред поля – її залило водою, котра вийшла із берегів. Хлопчик зайшов у калюжу, й за мить опинився у 6-метровому котловані. Врятувати його не вдалося. Наразі за даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження ,утім, переконують батьки, розслідують його без особливої ініціативи. Кажуть, переймаються, що справу закриють, так і не встановивши істинної причини смерті дитини.

Знайомтеся, це – Владислав Воропай.

Хлопчику от-от мало б виповнитись 13-ть. Якби не випадок. 6 серпня за три місяці до власного Дня народження Владислав втопився на місці, яке в селі називають проклятим.

Страшними та небезпечними Топильці були багато десятиліть тому. Останнім часом вони висохли, кажуть місцеві.

Разом зі своїм 14-річним другом Владислав в серпні пішли міряти глибину на Топильцях. Попереду – Владислав, позаду – товариш. Останній навіть не зрозумів що сталося, кажуть місцеві. Владик раптово почав тонути. Допомога прийшла не швидко – із водяної пастки власного сина намагався дістати батько.

Із дна Владислава пізніше дістали рятувальники. Кажуть, глибина калабані вразила й їх самих.

6-метрова яма на Топильцях – справа рук місцевого фермера. Навіщо вона – селянам залишається лише здогадуватись. Одні кажуть, чоловік копав глину для власних потреб, інші – робив технічну водойму для пожежних. Мати Владислава каже, яку б мету не переслідував орендатор – саме він винен у смерті її кровиночки.

Мати хлопчика хоче, аби винні у смерті її дитини понесли відповідальність. Утім ,не впевнена, що її бажання стане реальністю. Жінка переконує, правоохоронці ніби й бачать злочин у тому, що сталося. В Славутському відділі переконують – відкрили кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

Коли завершиться слідство та буде результат копи не анонсують. Родина ж Владислава і досі сподівається  на справедливість. До речі, сам хлопчик в майбутньому мріяв про поліцію, бо щиро вболівав за закон та справедливість.

" " " "