На Славутчині діти під час тривог займаються боксом та гімнастикою

234

У Крупецькому ліцеї, що поруч зі Славутою, під час повітряних тривог можна боксувати або відпрацьовувати гімнастичні вправи. А ще там пригощаються власноруч випеченим печивом.

Для учнів Крупецького ліцею укриттям слугує боксерська зала. Вона – у цокольному приміщенні закладу. Після уроків тут займаються по-справжньому – із тренером, розповідає учитель фізкультури. Під час повітряної небезпеки – розважаються. Зараз тут серед найменших – п’ятикласник Артем. Четвертий рік боксує. Хлопець пояснює – задля чого: “У мене сестра є, то я хочу її захищати”.

Про це Суспільному розповіла директорка Крупецького ліцею Тетяна Бережна: «У одній залі під час тривог в основному молодші ліцеїсти, середні й старші – в кімнатах поруч. Проте, якщо і їм кортить розім’ятись – не відмовляють. Насправді тут і дівчата займаються боксом. Ця зала – частина укриття, є й інші кімнати – із запасами води, медикаментів, ліжками та пледами».

Сховище в ліцеї велике, розраховане на 306 осіб. Під час повітряних тривог діти не відчувають ніякого стресу. За ними постійно наглядають вчителі, вихователі. «Час у сховищі проходить дуже швидко», – кажуть педагоги.

Коли тривога затягується – в укритті є перекус: власноруч виготовлені імбирні пряники. Можливість випікати печиво і не тільки в тут з’явилась від початку жовтня. Крупецький ліцей із двома сотнями учнів став єдиною сільською школою, яка виграла грант Ради Європи на кулінарний коворкінг..

" " " "