На Старокостянтинівщині незаконно роздали 11,5 га земель оборонного призначення

639

Землі передали під приватне будівництво. Військові прокурори спільно із ДБР наразі встановлюють усіх посадових осіб, котрі причетні до незаконної роздачі земель.

 

Про це повідомляє ДБР.

“За ухвалою суду до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, передано земельну ділянку розміром 11,5 га, яка розташована у Хмельницькій області. Рішення стало можливим завдяки розслідуванню Територіального управління ДБР Хмельницького незаконного відчуження землі Міноборони України на території Старокостянтинівського району Хмельницької області”, – інформують в ДБР.

Як зазначають у бюро розслідувань, землі оборонного призначення відчужили, порушивши законодавство. Землю розділили на 81 ділянки та передали під приватне будівництво.

Наразі ДБР спільно із військовою прокуратурою встановлюють причетних посадових осіб Старокостянтинівської міської ради та Квартирно-експлуатаційного відділу МОУ у місті Хмельницькому до зазначеного злочину.

Цьогоріч, у вересні, ці ділянки визнали речовим доказом у справі, а вже у жовтні за рішенням суду на них них наклали арешт із тимчасовою забороною відчуження.

Попередньо правопорушення кваліфікували як привласнення військового майна або заволодіння ним шляхом шахрайства, вчинене в умовах особливого періоду та зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 410 та ч. 2 ст. 364 КК України).

Причетні до злочину можуть загриміти у в’язницю на строк до 12 років.

 

" " " "