На Тернопільщині дві родини потрапили під осуд односельчан

2090

Цькують за хворобу. На Тернопільщині дві родини потрапили під осуд односельчан. В одній сім’ї тиждень тому виявили хворого на коронавірус. Його лікують у Тернополі. А вдома його рідні та сусіди витримують справжню наругу від інших жителів села. Де живуть за стереотипами середньовіччя ?

Село Галущинці. Саме тут виявили перший випадок коронавірусу у Підволочиському районі. Було це тиждень тому. Зараз пацієнт, хворий на COVID-19, перебуває на лікуванні у Тернополі. А ось це його помешкання. Поруч мешкає сім’я Гурин. Саме ця жінка, сусідка пані Валентина  покликала нашу знімальну групу у своє село.

Жінку преповнюють емоції, адже односельчани до обох сімей, тієї у якій виявили коронавірус та тієї, що мешкає по сусідству ставляться з упередженням. Люди вважають, що вони повинні сидіти на ізоляції, адже можуть переносити хворобу. Пані Валентина розповідає оскільки є медиком, то термін самоізоляції вже пересиділа вдома. Каже ще 2 тижні її родина просто не витримає, тим паче що підстав до такого ставлення селян немає – ніхто із Гуринів з хворим на ковід не контактував.

Паніка серед людей у Галущинцях поширилась не випадково, адже в сім’ї, де виявили першого інфікованого є ще одна підозра – у зятя хворого.

Надія Стецик розповідає кожен член родини здав тести, результати у всіх негативні. Лише у зятя, як вона каже  – щось не зрозуміле. Зараз він на самоізоляції на другому поверсі будинку. Абсолютно ніхто з сім’ї не спілкується з ізольваним, лише їжу залишають за дверима. Сімейна ж лікарка села розповіла, у зятя жінки тест на коронавірус – позитивний. Захворювання проходить безсимптомно, він є переносником інфекції, тому зараз і перебуває в ізоляції. Лікарка зазначила з пацієнтом вона спілкується щодня по телефону, його стан задовільний.

Зараз ситуацію у селі контролюють медики, лише у день нашого перебування тут зробили тести майже пятдесяти мешканцям села. Це ті хто імовірно контактував з хворим.. Подвір’я хворого продезінфікували. Усі члени родини Стецик перебувають на ізоляції, вони не ходять у магазин, а найнеобхідніші продукти привозять родичі і залишають під хвірткою. Хоча ніхто з них не хворий, а зять в якого тест позитивний у ізоляції та в село вони не хочуть виходити, адже зізнаються – людський осуд і зневага куди страшніше будь-якого вірусу.

 

" " " "