На Тернопільщині у розпал епідемії звільнився директор Збаразької центральної лікарні

2633

З появою хворих на коронавірус у Хмельницькій інфекційній лікарні частина молодшого за кваліфікацією персоналу звільнилась – це здебільшого люди старшого віку. Тож у закладі оголосили про відкриття вакансій для медичних сестер. Випадки звільнення лікарів також є. Така ситуація не тільки на Хмельниччині. У сусідній Тернопільщині у розпал епідемії звільнився директор Збаразької центральної лікарні.

У Збаражі директор місцевої центральної лікарні – звільнився. Валерій Суконнік, а віднедавна і очільник штабу для боротьби з коронавірусом району, написав відповідну заяву. Її фото ми знайшли в соцмережах, у дописі одно з тамтешніх активістів. Проте спершу вирішили перепитати головного лікаря чи дійсно він пішов з посади.

Та звертаємо увагу і на допис збаразького активіста.  Андрій Рудан пише, що медики району не забезпечені в достатній кількості необідними засобами захисту. Телефонуємо і до нього, щоб дізнатись деталі.

У своєму пості збаражанин Андрій Рудан  пише,  й про  те, що кошти, які лікарні виділила Збаразька районна рада для закупівлі необхідного обладнання та засобів захисту – не використали за призначенням.

Та вже керівник лікарні Валерій Суконнік інформацію спростовує. Запевняє –  засоби захситу в медзакладі є  і усій необхідній кількості. А його звільнення аж ніяк не повязане з забезпеченістю області засобами від ковід 19.

Поки ж не відомо, хто займе вакантну посаду в Збаразькій лікарні. Поки підтверджених випадків захворювання на ковід-19 там немає, проте ,як повідомляють на сайті закладу, один пацієнт зараз перебуває в закладі підозрою на коронавірус.

" " " "