На Великдень ціни зростуть!

1198

Напередодні Великодня ціни на продовольство зростуть. У цьому переконані хмельничани. Ба більше, городяни називають такий стрибок – традиційним. Словом, щоразу перед кожним святом підприємці підвищують вартість краму в середньому від гривні до 20 – в залежності від товару. Невтішний прогноз підтверджують і самі продавці.

Дорогою до ринку, що в народі зветься «під містком», а офіційно – «Ринок ранковий», ми цікавимося у перехожих, чи стартувала вже закупівля стратегічних харчів до Великодня. Люди відверто не говіркі.

Ближче до ринку активність народної думки зростає. Кажуть, закупки ще не роблять, бо рано, однак впевнені, що ціни зростуть.

Скажіть будь ласка чи будуть ціни перед Великоднем зростати?? Будуть!!…це вже традиція… причому зростають , а назад не вертаються, це вже традиція…. Ну саме основне це мясні, молочні, сири, на хліб зросте,…. Це саме основне.

Причини традиційних цінових стрибків теж  – традиційні.

Тим часом продавці пояснюють зростання цін бажанням заробити. Мовляв, вартість товару напряму залежить від курсу долара, від ціни пального, кормів, добрив, від сезонності і дефіцитності продукту.

На фоні глобального зростання цін «молочка» навпаки втратила свої позиції. Принаймні у цьому нас запевнили продавці.

І додають, що передсвяткове зростання цін явище тимчасове і штучне, а не економічно обгрунтоване!

Тим часом деякі продавці запевняють, до Великодня ціни не піднімуть, а навіть знизять.

На ринку ми зустріли й таких подолян, котрі стали економічно незалежними! Рецепт простий – нічого не купувати, а вирощувати усе  необхідне самотужки.

 

" " " "